Studentët e Degës së Muzikës fitues të çmimeve në garat ndërkombëtare “Pjetër Gaci” në Shkodër

12 Maj 2022
SHARE

Në garat ndërkombëtare “Pjetër Gaci”- Shkodër /  Shqipëri, gara të instrumentinstëve të rinj, pjesëmarrës ishin edhe studentët nga Universiteti Prishtinës ‘’ Hasan Prishtina’’ Fakulteti i Arteve Departamenti i Muzikës. Në mesin e 190 konkurentëve studentët tanë kanë arritur rezultate të shkëlqyera duke fituar çmime të para si dhe çmimin e madh - kryesor  “Pjetër Gaci”.

 

Në gara u shpërblyen këta studentë:

 

Me çmimin Apsolut dhe kryesor  “ Pjetër Gaci “ u shpërblye Ardit Ibrahimi / Klarinetë 

  • Fisnik Shkodra Klarinetë / çmimi i I - rë
  • Blendi Axhillari Klarinetë / çmimi I - rë

Klasa Prof. asoc Shkumbin Bajaktari

 

  • Alba Basha Flaut / çmimi Apsolut 
  • Arjeta Krosa Flaut / çmimi I - rë
  • Elda Meka Flaut / çmimi I - rë
  • Suela Ahmeti Faut /  çmimi II – rë

Klasa  Prof. Venera Mehmetagaj Kajtazi

 

  • Megi Rexhepi Klarinetë / çmimi i I – rë

Klasa Prof. Ass. Astrit Mustafa

 

  • Elza Cermjani Flaut / çmimi i II – rë

Klasa Prof. Ass. Erëmira Çitaku