Musica UP, Prill 2022

27 Prill 2022
SHARE

Të mërkurën me datë 27.04.2022 në ora 17:00, mbahet koncerti i radhës i serisë së koncerteve "Musica UP", organizuar nga Fakulteti i Arteve, Departamenti i Muzikës.
Koncerti do të mbahet në Amfiteatrin e Biblotekës Universitare të Universitetit të Prishtinës. 
Në koncert do të marrin pjesë studentë nga drejtimet performuese të Departamentit të Muzikës.
 
Programi:
 

1.     R. SCHUMANN // Adagio and Allegro op. 70, ALKESTA GLLOGJANI – violë// Prof. Blerim Grubi

2.     F. CHOPIN // Ballade nr. 1, g- mol op. 23, TRADITA ZEKAJ - piano// Prof. Lejla Pula

3.     L. BOCCHERINI// Sonata në c – dur (Largo), ÇLIRIMTAR ALIU, RONA MALOKU - kontrabas// Prof. Fraim Gashi

4.     CH. GOUNOD // aria “Je veux vivre” nga opera “Romeo et Juliette”, VANESA KRASNIQI - solokëndim,  // Prof. Merita Juniku, asist. Jeta Çitaku

5.     M. GLINKA // Trio Pathétique (Allegro moderato, Scherzo),  MEGI REXHEPI – klarinetëALKESTA GLLOGJANI – violëTRIUMF ARLLATI – piano, // Prof. Arianit Shehu

6.     C. KURPINKSI // Koncert për klarinetë dhe orkestër, BLENDI AXHILLARI - klarinetë // Prof. Asoc. Shkumbin Bajraktari

7.     W. A. Mozart // aria “Notte e giorno faticar” nga opera “Don Giovanni”//HARRIS BAJRAKTARI – solokëndim, Prof. Asoc. Sanije Matoshi

8.     E. GRIEG, arr. Alan Civil //  Suite for brass (I – Sarabande, II –  Balada,  III – Wedding Day in Troldhaugen), ANDA KRELANI – trumpetë, ERIONA KRASNIQI – trumpetë, ARDITA IBRAHIMI – korno, ADEA MALA – korno, RREZART GERBESHI – korno, BESA AHMETI – tubë, Prof. Asoc. Betim Krasniqi

9.   E. SCHULHOFF //  Sonata për flaut (koha I, II), HYSNIJE LATIFAJ - flaut // Prof. Asist. Erëmira Çitaku

10.  H.WIENIAWSKI //Variacionet në temë origjinale, GENTIAN ALIU – violinë, // Prof.  Sihana Badivuk

 

KOREPETITORË:

Pranvera Hoxha Bryma

Agron Shujaku

Lirika Pula – Kasapolli

Artemida Qarri Haxhiaj